Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Wat is Sibutramine?

Sibutramine is een geneesmiddel dat in Nederland te verkrijgen is in de vorm van een capsule. In Amerika staat het bekend onder de naam Meridia. Het bevat Sibutramine en zorgt ervoor dat je sneller een gevoel van verzadiging hebt. Je hebt hierdoor minder behoefte aan eten (en met name snacken). Doordat de patiënt minder honger heeft, wordt het afvallen al snel gemakkelijker. Ook versnelt het middel de stofwisseling. Bij mensen die willen afvallen is de stofwisseling vaak erg slecht. Door veel te sporten en gezond te eten kun je dit versnellen, maar dit gaat vaak erg langzaam. Reductil zorgt ervoor dat dit proces wordt versneld. Daarnaast werkt Reductil goed op de bloedspiegel en werkt het goed bij mensen met diabetes type 2.

Wat moet je doen om Sibutramine goed te laten werken?

Reductil werkt het beste als je er ook echt wat voor doet. Je moet je levensstijl dus goed aanpassen. Het is belangrijk om goed te letten op wat je eet en dingen als vet eten en suikers zoveel mogelijk te voorkomen. Ook moet je genoeg bewegen, minstens dertig minuten per dag. Dankzij Reductil is deze nieuwe levensstijl veel beter vol te houden, aangezien je minder last hebt van een hongergevoel. De dosering van Reductil moet goed gevolgd worden. Je mag slechts één tablet per dag en men begint altijd met 10 mg. Mocht dit echt niet werken, kan er worden overgestapt naar 15 mg.

Werkt Sibutramine echt?

The New England Journal of Medicine heeft een onderzoek gedaan in een jaar tijd om te kijken naar de werking van Reductil. Ze hebben een jaar lang gekeken naar drie groepen mensen met obesitas. De ene groep nam alléén Reductil (met het bestandsmiddel Sibutramine), de tweede groep paste alleen de levensstijl aan en de derde groep combineerde een betere levensstijl met Reductil. De resultaten waren duidelijk: de derde groep was het meeste afgevallen. Het gemiddelde gewicht dat deze groep kwijt raakte was 12,1 kilo. En zo’n 52 procent verloor ongeveer 10 procent van het startgewicht. In de groep die alleen de levensstijl aanpaste verloren de mensen gemiddeld 6,7 kilo. Bij deze groep was er 29 procent die 10 procent van het startgewicht was afgevallen.

Verkrijgbaarheid van Sibutramine

Reductil is niet zomaar te krijgen. Je mag het alleen aanschaffen op doktersrecept. Daarnaast is het alleen te krijgen als je een BMI hebt dat hoger is dan 30. Reductil kan verkeerd reageren als het in combinatie wordt gebruikt met andere medicatie en het is daarom aan te raden ook echt eerst de dokter te raadplegen. Op sommige websites wordt Reductil aangeboden tegen betaling, omdat mensen pillen overhebben. Vaak betaal je hier sowieso veel te veel voor. Er zijn twee varianten van Reductil. Eén van 10 mg en één van 15 mg. Beiden kosten ongeveer 65 euro.

Bijwerkingen van Sibutramine

Reductil kent veel verschillende bijwerkingen. De meeste bijwerkingen komen voor bij 1 tot 10 procent van de gebruikers. Daarnaast betekent het natuurlijk niet dat je alle bijwerkingen zult krijgen.

 • Verstopping van de darm
 • Droge mond
 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Misselijkheid
 • Verergering van aambeien
 • Zweten
 • Smaakveranderingen
 • Versnelde hartslag
 • Verhoogde bloeddruk
 • Hartkloppingen
 • Opvliegers
 • Waarnemen van kriebelingen, jeuk of tintelingen zonder dat daar aanleiding voor is
 • Angst

Er zijn ook bijwerkingen die voor kunnen komen, maar die doorgaans minder vaak voorkomen. Deze zijn:

 • Afwijking in de bloedstolling waardoor blauwe plekken en bloedingen kunnen ontstaan (trombocytopenie)
 • Allergische overgevoeligheidsreacties
 • Opwinding, onrust (agitatie)
 • Neerslachtigheid (depressie)
 • Stuipen
 • Verwardheid
 • Koorts
 • Plotselinge spiersamentrekkingen
 • Bibberen en verhoging van de reflexen (Serotonine-syndroom)
 • Wazig zien
 • Diarree
 • Overgeven
 • Plotselinge nierontsteking
 • Achterblijven van urine in de blaas ten gevolge van een gestoorde blaasleiding (urineretentie)
 • Seksuele stoornissen bij de man en aandoeningen van de menstruatiecyclus
 • Omkeerbaar verhogingen van leverenzymen

 

Contact opnemen met de arts als…

Als je last van benauwdheid, dikke enkels of pijn in de borst hebt, moet je altijd contact opnemen met de arts. Doe dit ook als je twijfelt over de bijwerkingen die je hebt, of bang bent dat er iets niet goed is gegaan. Raadpleeg ook direct de arts als je teveel hebt ingenomen, of wanneer je kinderen het hebben gegeten.

De arts zal je ook blijven controleren wanneer je Reductil gebruikt. Hij zal je bloeddruk en polsslag meten om zo te oordelen of je door kunt gaan met de medicatie. In sommige gevallen zal de huisarts beslissen om de medicatie per direct stop te zetten.

Sibutramine en zwangerschap of borstvoeding

Het is nog onduidelijk hoe Reductil reageert op zwangerschap en borstvoeding. Het wordt dan ook zwaar afgeraden om het medicijn te gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *